Κτείς | υπηρεσίες
Δείτε όλες τις υπηρεσίες

Balayage

balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη

Το Βalayage είναι μία τεχνική μαλλιών από τις πιο διαδεδομένες και περιζήτητες στις γυναίκες.

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε την τεχνική Μπαλεγιάζ (Βalayage) στα μαλλιά σας επισκεφτείτε το Κομμωτήριο ΚΤΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ενημερωθείτε παρακάτω από τον κύριο Δάκη Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη του Κομμωτηρίου ΚΤΕΙΣ για την συγκεκριμένη τεχνική Μπαλεγιάζ (Βalayage).

«Κατ’ αρχήν να πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο post. Δεν ξεκίνησε έτσι. Είπα να ασχοληθώ μόνο σε γενικές γραμμές. Αλλά μιλάμε για χρώμα. Σε γενικές γραμμές. Δεν μπορώ να μην μιλήσω πολύ. Πάμε λοιπόν!

Ombre,Sombre,Balayage,Foillayage Babylights…

Όλες αυτές οι τεχνικές, που μας κάνουν να θέλουμε να τρέξουμε να τις εφαρμόσουμε, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: ήρθαν για να μείνουν. Η μόδα έκανε πέρα τα μονόχρωμα μαλλιά. Πλέον συναντάμε fades χρωμάτων, διχρωμίες, τριχρωμίες, crazy colors. Παλιότερα, την διαφορά την έκαναν οι ανταύγειες με αλουμινόχαρτο ή κάποια χρώματα πιο απαλά ή πιο φυσικά.

Πρέπει πρώτα να βρούμε την τεχνική που θα ακολουθήσουμε,και μετά την απόχρωση.

Λοιπόν,η μόδα,το στυλ,σήμερα,επιβάλλει φυσικότητα και μαλλιά που τα έχει φιλήσει ο ήλιος, σκούρες ρίζες και ελαφρώς ατημέλητα.

Η σταδιακή διαβάθμιση των χρωμάτων προσθέτει βάθος,διάσταση και δεν χρειάζεται retouch κάθε λίγες εβδομάδες.

Παρ’ όλο που σαν όροι είναι τόσο γνωστοί πλέον συνεχίζουν να μπερδεύουν και όλοι έχουν μια διαφορετική εξήγηση για τον κάθε ένα μας κομμωτή η πελάτη.

Θα σας πω πως αντιλαμβάνομαι εγώ την σημασία του κάθε όρου καθώς και τις διαφορές με τους υπόλοιπους, ώστε να μην τους μπερδέψουμε ξανά και να μιλάμε την ίδια «γλώσσα» αφού αποφάσισες να κανείς τα μαλλιά σου στο ΚΤΕΙΣ.

BALAYAGE

Κάποτε ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσεις διχρωμίες στα μαλλιά ήταν οι πλεκτές ανταύγειες . Και δεν υπάρχει τίποτα στραβό σε αυτόν, μιας και ακόμη είναι αρκετά ευρέως διαδεδομένος. Οι ανταύγειες με το αλουμινόχαρτο είναι πιο συγκεκριμένες, το αποτέλεσμά τους πιο ομοιόμορφο αλλά ριγέ ,είναι λίγο ξεπερασμένο και δεν είναι εύκολο στην συντήρηση του αποτελέσματος.. Το balayage (προφέρεται μπαλεγιάζ) είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

Προέρχεται από το ρήμα balayer που σημαίνει σκουπίζω άτσαλα,χωρίς λεπτομέρεια .ας πούμε σκουπίζω την αυλή με σκληρή σκούπα.

Τι είναι:

Γενικά μιλώντας Είναι μια τεχνική, όπου τα μαλλιά χωρίζονται σε τμήματα και βάφονται η ξεβάφονται με κάποιο προϊόν βαφής η ξανοίγματος. Κάποιες φορές τα τμήματα μετά την εφαρμογή τυλίγονται σε σελοφάν η αλουμινόχαρτο και κάποιες όχι. Μπορεί να το έχεις ακούσει και σαν hair painting,surfer γιατί αυτό ακριβώς είναι. Ο κομμωτής επιλέγει ποιες τούφες θα είναι πιο ανοιχτές και πως, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει.

Τα αποτελέσματα του balayage μπορεί να είναι πολλά, ανάλογα από τον τρόπο που εφαρμόζεται, αλλά μια γενική περιγραφή είναι οι χοντρές σχετικά μη συμμετρικές ανταύγειες, όχι ρίγες , με ομαλή μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο, το γενικό look να είναι πιο random. Σαν στυλ, επικεντρώνεται περισσότερο στο πως δύο χρώματα ενώνονται μεταξύ τους, παρά στην αντίθεση που δημιουργούν. Αν θέλεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, σαν τα μαλλιά σου να τα έχει φιλήσει ο ήλιος, είσαι στο σωστό δρόμο.

Και φυσικά, το balayage, όπως και οι ανταύγειες δεν είναι υπόθεση μόνο για μακριά μαλλιά. Μπορεί να απογειώσει ένα κοντό bob κούρεμα ή να δώσει άλλη διάσταση σε ένα pixie.

Όσο εύκολο και αν φαίνεται κάτι που λέγεται free hand painting, μη σε ξεγελάει. Είναι μια δύσκολη τεχνική που το αποτέλεσμά της εξαρτάται καθαρά και μόνο από το πόσο έμπειρος και δεξιοτέχνης είναι ένας κομμωτής. Πολλοί τα παράτησαν βλέποντας ότι οι πρώτες τους εφαρμογές δεν πέτυχαν.(και καλά έκαναν,γιατί μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν διορθώνεται).

Αλλά, ένας επαγγελματίας που είναι καλός σε αυτή την τεχνική, έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να την τελειοποιήσει γι’ αυτό και θα την χρεώσει ανάλογα. Και σε αυτόν θα πρέπει να πας, γιατί αυτός θα ξέρει πως να σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα!

Εμπειρικά μιλώντας αν τα μαλλιά σου είναι ομοιόχρωμα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το «πρόβλημα» ξεκινάει στην συντήρηση του αποτελέσματος μετά από κάποιους μήνες διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις τις ίδιες ξανοιγμένες τούφες και να συμπληρώσεις μόνο το τμήμα που μεγάλωσε.Επομένως το σούπερ δίχρωμο αποτέλεσμα που είχες αρχίζει να μπλέκεται χρωματικά και δεν δίνει τόσο όμορφο αποτέλεσμα.

Την δεύτερη φορά που χρειάζεται συντήρηση μπερδεύεται ακόμη περισσότερο την τρίτη φορά ψάχνεις νέο κομμωτήριο να επισκεφτείς γιατί δεν είσαι ευχαριστημένη από τα 3-4-5 χρώματα που έχουν δημιουργηθεί.

Στο κομμωτήριο μας πάντα ενημερώνουμε για την συντήρηση του οποίου αποτελέσματος πρόκειται να κάνουμε.

Ακόμη κι εγώ που κάνω balayage 2-3 φορές στα ίδια ομοιόχρωμα μαλλιά και ξέρω που έκανα τα προηγούμενα ξανοίγματα μου δεν είμαι απόλυτα ακριβής στις τούφες που πρέπει να δουλέψω.

Υπάρχουν γυναίκες βεβαίως που θέλουν αυτό το μπερδεμένο χρωματικό αποτέλεσμα στα μαλλιά τους και είναι σεβαστό.

Στο κομμωτήριο μας προέχει η υγεία των μαλλιών και μακροπρόθεσμα και δυστυχώς δεν είναι εύκολο να κρατήσεις καλή ποιότητα στα μήκη με μπερδεμένα χρώματα.

Έχει επικρατήσει να ονομάζουμε balayage κάτι πιο γενικό σαν τεχνική αλλά συνήθως εννοούν αυτό που εμείς ονομάζουμε τεχνική ombré.

Θα αναλύσουμε παρακάτω τι σημαίνει για εμάς αυτή η τεχνική.

OMBRÉ

Η λέξη σημαίνει «σκίαση» «σκιά».

Το πως θα δημιουργήσει ο κομμωτής το εφέ της σκίασης εξαρτάται από τις γνώσεις ,την αισθητική και το πόσο τον απασχολεί η συντήρηση του αποτελέσματος που θα δημιουργήσει.

Το Οmbre, ένα από τα πιο δημοφιλή looks των τελευταίων χρόνων, όπου από την ρίζα ως την άκρη το χρώμα ξεκινάει σκούρο, γίνεται πιο ανοιχτό και καταλήγει στις άκρες σε πολύ πιο ανοιχτό. Η αντίθεση από την ρίζα στην άκρη είναι μεγάλη, αλλά η διαβάθμιση του χρώματος κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται ομαλό. Για να πετύχει αυτό το look, ένας κομμωτής μας χρησιμοποιεί την τεχνική ombré .

Στο ΚΤΕΙΣ έχουμε 3 βασικές τεχνικές ombré!

  1. Low ombré technique
  2. Medium ombré technique
  3. Light ombré technique

Εσύ μπορείς να βαφτίσεις την τεχνική μας όπως θέλεις balayage ή Baleyagombre.

Ο κάθε επαγγελματίας έχει το δικό του στύλ και έννοια στο μυαλό του.

Εσύ αυτό που πρέπει να κανείς είναι να μιλήσετε την ίδια «γλώσσα» ,ότι σημαίνει balayage για εσένα να σημαίνει και για τον κομμωτή σου.

Σκοπός της τεχνικής μας moo είναι να δώσει την εντύπωση μαλλιών που έχουν φυσικότητα με σταδιακό ξάνοιγμα από τις ρίζες στα μήκη και αποκορύφωμα τις όλες επηρεασμένες χρωματικά άκρες των μαλλιών.

Για να δείχνει εξαιρετικό το αποτέλεσμα προϋποθέτει υγιή μαλλιά με «γεμάτες» άκρες.

Στο κομμωτήριο μας προτιμούμε και συνιστούμε να δουλεύουμε πάνω στα φυσικό σας χρώμα χωρίς να βάφουμε τα μαλλιά για να αποφύγουμε την συχνή συντήρηση και τις ανεπιθύμητες καφέ πορτοκαλί αποχρώσεις που δημιουργούνται σχεδόν σε όλες τις σκούρες βάσεις που έχουν οι γυναίκες της Μεσογείου.

SOMBRE

Το Sombre είναι ένα απαλό (soft) ombre, που συνήθως δεν κάνει μεγάλη χρωματική αντίθεση μεταξύ χρώματος βάσης με τις άκρες , με σκοπό το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό. Οι άκρες παραμένουν περισσότερο χρωματισμένες αλλά όχι με χρωματική ένταση.

Ας πούμε το αποτέλεσμα είναι σε καφέ η καραμελέ τόνους.

Όπως και στο Ombre το αποτέλεσμα είναι μαλλιά ξανοιγμένα φυσικά που έχουν μακρύνει. Και όπως και το Ombre, όταν γίνει σωστά είναι low-maintenance.

DIPDYE

Τι είναι:

Ένα χρωματικό εφέ, στο οποίο το επάνω μισό μέρος των μαλλιών έχει εντελώς διαφορετικό χρώμα από τις άκρες. Πιο συγκεκριμένα: Το μισό επάνω μέρος μπορεί να είναι ένα φυσικό χρώμα ή βαμμένο. Οι άκρες πρέπει να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Και δεν θα πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διαβάθμιση μεταξύ των δύο χρωμάτων, με αποτέλεσμα μια αυστηρή γραμμή εκεί που ξεκινάνε τα χρώματα.

Το look δίνει την αίσθηση πως οι άκρες έχουν βουτηχτεί σε έναν κουβά με μπογιά.

BABY LIGHTS

Κατ’ αρχήν, να πούμε το εξής: δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνεις ανταύγειες. Υπάρχουν οι μες, τα φλασάκια, οι ανταύγειες μόνο στα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε, οι ανοιχτές ανταύγειες (highlights), οι σκούρες ανταύγειες (lowlights), οι τρίχρωμες ανταύγειες,splashlights και πολλά πολλά ακόμη.

Τι είναι:

Πολύ πολύ πολύ… μα πάρα πολύ λεπτά τμήματα μαλλιών, χωρίζονται, καλύπτονται με προϊόν ξανοίγματος και κλείνονται σε αλουμινόχαρτο με χρόνο αναμονής τουλάχιστον μια ώρα.

Ας δούμε λίγο πώς τα ζητάς όλα αυτά;

O καλύτερος και πιο σίγουρος τρόπος για να ζητήσεις ένα συγκεκριμένο look που είδες και σου άρεσε είναι δείχνοντας μια φωτογραφία του στον κομμωτή σου. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις τυχόν παρανοήσεις και δίνεις στον κομμωτή σου πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το τι επιθυμείς.Αυτός θα καταλάβει τι ακριβώς επιθυμείς θα μεταφράσει την επιθυμία σου θα σου εξηγήσει τις απαιτήσεις της τεχνικής και θα επιλέξετε την κατάλληλη τεχνική.

Επειδή η κομμωτική είναι αγάπη, αλλά οι νέες τεχνικές χρωμάτων είναι ότι πιο ωραίο και δημιουργικό μπορεί να μάθει ένας κομμωτής, είτε είσαι κομμωτής, είτε πελάτης,η γνώση είναι δύναμη!»

balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη
balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη
balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη
balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη
balayage,μπαλεγιάζ Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτείς

Το Look απέκτησε όνομα

Άνω Τζουμαγιάς 60, Θεσσαλονίκη 544 53

+30 2310 930 361

info@kteis.gr

www.kteis.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.