Κτείς Τούμπας | Blog
Tips & Tricks, μάθετε τα μυστικά της ομορφίας από τους ειδικούς της Κτείς

Βρήκαμε τι φταίει για τις bad hair days

Βρήκαμε τι φταίει για τις bad hair days

Όχι κάτι που θα περιμέναμε.

Τα κορίτσια του beauty blog naturallycurly.com ίσως να βρήκαν τί ευθύνεται για τις bad hair days - ναι, εκείνες τις ημέρες που προτιμάς να κάτσεις σπίτι σου από το να βγεις στον έξω κόσμο με το όχι-και-τόσο-τέλειο-σαν-της-Τζένιφερ-Άνιστον-επί-00s μαλλί.  

Σύμφωνα λοιπόν με τις beauty bloggers, μάλλον φταίει κάτι που δύσκολα θα μπορούσαμε να μαντέψουμε από μόνες μας: το σκληρό νερό. Όταν μιλάμε για σκληρό νερό αναφερόμαστε στο νερό εκείνο που, σε αντίθεση με το μαλακό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Οι επιστήμονες μπορεί να μην θεωρούν την πόσιμη μορφή του τόσο κακή για την υγεία  (μάλλον το αντίθετο), δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα μαλλιά και το δέρμα μας. Γιατί, το σκληρό νερό και οι ιδιότητές του είναι που μειώνουν την καθαριστική δύναμη του σαπουνιού και αφήνουν υπολείμματα.

Πώς θα καταλάβουμε επομένως εάν το νερό της βρύσης στο μπάνιο μας είναι σκληρό ή μαλακό; Ακολουθήστε την παρακάτω μέθοδο: Ρίξτε 10 σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα ποτήρι με το νερό που θέλετε να ελέγξετε. Αν το νερό γίνει λευκό σαν γάλα, τότε είναι μαλακό. Εάν παραμείνει όπως ήταν, είναι σκληρό.

Όσο για το τι μπορούμε να κάνουμε εάν το νερό μας αποδειχθεί σκληρό; Η αποσκλήρυνση είναι μάλλον κακή ιδέα, αφού οι περισσότεροι αποσκληρωτές νερού ανταλλάσσουν απλώς τα σκληρά μέταλλα του νερού με σόδιο (άλατα) που στην ουσία στερούν τη λάμψη από την τρίχα και την επιβαρύνουν με ξηρότητα και θαμπάδα. Αντί αυτού, τα μαλλιά σας προστατεύονται καλύτερα με ειδικά, φυτικά προϊόντα (σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκες αναδόμησης) που θα βρείτε στο εμπόριο και που ειδικεύονται στη φυσική απομάκρυνση των κατάλοιπων των μετάλλων, των τοξινών και των ρύπων.

Πηγή: marieclaire.gr

Share this post: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτείς Τούμπας

Το Look απέκτησε όνομα

Άνω Τζουμαγιάς 60, Θεσσαλονίκη 544 53

+30 2310 930 361

info@kteis.gr

www.kteis.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.