Κτείς Τούμπας | Blog
Tips & Tricks, μάθετε τα μυστικά της ομορφίας από τους ειδικούς της Κτείς

Ombre, Sombre, Balayage, DipDye, Babylights

Ombre, Sombre, Balayage, DipDye, Babylights

Κατ’ αρχήν να πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο post. Δεν ξεκίνησε έτσι. Είπα να ασχοληθώ μόνο σε γενικές γραμμές. Αλλά μιλάμε για χρώμα. Σε γενικές γραμμές. Δεν μπορώ να μην μιλήσω πολύ. Πάμε λοιπόν!

Ombre, Sombre, Balayage, DipDye, Babylights

Όλες αυτές οι τεχνικές, που μας κάνουν να θέλουμε να τρέξουμε να τις εφαρμόσουμε, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: ήρθαν για να μείνουν. Η μόδα έκανε πέρα τα μονόχρωμα μαλλιά. Πλέον συναντάμε fades χρωμάτων, διχρωμίες, τριχρωμίες, crazy colors. Παλιότερα, την διαφορά την έκαναν οι ανταύγειες με αλουμινόχαρτο ή κάποια χρώματα πιο απαλά ή πιο φυσικά.
Πρέπει πρώτα να βρούμε την τεχνική που θα ακολουθήσουμε, και μετά την απόχρωση.
Λοιπόν, η μόδα, το στυλ, σήμερα, επιβάλλει μαλλιά που τα έχει φιλήσει ο ήλιος, σκούρες ρίζες και ελαφρώς ατημέλητα.
Η σταδιακή διαβάθμιση των χρωμάτων προσθέτει βάθος, διάσταση και δεν χρειάζεται retouch κάθε λίγες εβδομάδες.

Παρ’ όλο που σαν όροι είναι τόσο γνωστοί πλέον συνεχίζουν να μπερδεύουν και όλοι έχουν μια διαφορετική εξήγηση για τον κάθε ένα.
Θα σας πω πως αντιλαμβάνομαι εγώ την σημασία του κάθε όρου καθώς και τις διαφορές με τους υπόλοιπους, ώστε να μην τους μπερδέψεις ξανά.

BALAYAGE

Κάποτε ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσεις ανταύγειες ήταν με τη χρήση αλουμινόχαρτου. Και δεν υπάρχει τίποτα στραβό σε αυτόν, μιας και ακόμη είναι αρκετά ευρέως διαδεδομένος. Οι ανταύγειες με το αλουμινόχαρτο είναι πιο συγκεκριμένες, το αποτέλεσμά τους πιο ομοιόμορφο και δίνουν το μεγαλύτερο δυνατό ξάνοιγμα. Το balayage (προφέρεται μπαλεγιάζ) είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

Τι είναι:

Είναι μια τεχνική, όπου τα μαλλιά χωρίζονται σε τμήματα και βάφονται η ξεβάφονται με κάποιο προϊόν ξανοίγματος. Κάποιες φορές τα τμήματα μετά την εφαρμογή τυλίγονται σε σελοφάν η αλουμινόχαρτο και κάποιες όχι. Μπορεί να το έχεις ακούσει και σαν hair painting, surfer γιατί αυτό ακριβώς είναι. Ο κομμωτής επιλέγει ποιες τούφες θα είναι πιο ανοιχτές και πως, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει.

Τα αποτελέσματα του balayage μπορεί να είναι πολλά, ανάλογα από τον τρόπο που εφαρμόζεται, αλλά μια γενική περιγραφή είναι οι χοντρές σχετικά μη συμμετρικές ανταύγειες, με ομαλή μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο, το γενικό look να είναι πιο random. Σαν στυλ, επικεντρώνεται περισσότερο στο πως δύο χρώματα ενώνονται μεταξύ τους, παρά στην αντίθεση που δημιουργούν. Αν θέλεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, σαν τα μαλλιά σου να τα έχει φιλήσει ο ήλιος, είσαι στο σωστό δρόμο.
Και φυσικά, το balayage, όπως και οι ανταύγειες δεν είναι υπόθεση μόνο για μακριά μαλλιά. Μπορεί να απογειώσει ένα κοντό bob κούρεμα ή να δώσει άλλη διάσταση σε ένα pixie.

Όσο εύκολο και αν φαίνεται κάτι που λέγεται free hand painting, μη σε ξεγελάει. Είναι μια δύσκολη τεχνική που το αποτέλεσμά της εξαρτάται καθαρά και μόνο από το πόσο έμπειρος και δεξιοτέχνης είναι ένας κομμωτής. Πολλοί τα παράτησαν βλέποντας ότι οι πρώτες τους εφαρμογές δεν πέτυχαν.(και καλά έκαναν, γιατί μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν διορθώνεται).

Αλλά, ένας επαγγελματίας που είναι καλός σε αυτή την τεχνική, έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να την τελειοποιήσει γι’ αυτό και θα την χρεώσει ανάλογα. Και σε αυτόν θα πρέπει να πας, γιατί αυτός θα ξέρει πως να σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα!

OMBRÉ

Το Οmbre, ένα από τα πιο δημοφιλή looks των τελευταίων χρόνων, όπου από την ρίζα ως την άκρη το χρώμα ξεκινάει σκούρο, γίνεται πιο ανοιχτό και καταλήγει στις άκρες σε πολύ πιο ανοιχτό. Η αντίθεση από την ρίζα στην άκρη είναι μεγάλη, αλλά η διαβάθμιση του χρώματος κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται ομαλό. Για να πετύχει αυτό το look, ένας κομμωτής χρησιμοποιεί την τεχνική balayage. Επίσης, μπορούν να προστεθούν ανταύγειες με balayage για να βοηθήσουν στην σωστή ανάμειξη των χρωμάτων. Κάποιες φορές μπορεί ο κομμωτής να χρησιμοποιήσει, σελοφάν ή αλουμινόχαρτο για να ξεχωρίσει τα τμήματα ώστε να μην λερώσουν το ένα το άλλο. Και πάλι, η τεχνική θα λέγεται balayage ή Baleyagombre.
Ο κάθε επαγγελματίας έχει το δικό του στυλ.

Σκοπός του Ombre είναι να δώσει την εντύπωση μαλλιών που έχουν μακρύνει και τα έχει ξανοίξει ο ήλιος στις άκρες.

SOMBRE

Το Sombre είναι ένα απαλό (soft) ombre, που συνήθως ξεκινάει ψηλότερα, με σκοπό το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό. Οι άκρες παραμένουν ανοιχτές και μόνο κάποιες τούφες γίνονται σκούρες ώστε η διαβάθμιση να γίνεται ομαλότερη.

Όπως και στο Ombre το αποτέλεσμα είναι μαλλιά ξανοιγμένα από τον ήλιο που έχουν μακρύνει. Και όπως και το Ombre, όταν γίνει σωστά είναι low-maintenance.

DIPDYE

Τι είναι:
Ένα χρωματικό εφέ, στο οποίο το επάνω μισό μέρος των μαλλιών έχει εντελώς διαφορετικό χρώμα από τις άκρες. Πιο συγκεκριμένα: Το μισό επάνω μέρος μπορεί να είναι ένα φυσικό χρώμα ή βαμμένο. Οι άκρες πρέπει να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Και δεν θα πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διαβάθμιση μεταξύ των δύο χρωμάτων, με αποτέλεσμα μια αυστηρή γραμμή εκεί που ξεκινάνε τα χρώματα.

Το look δίνει την αίσθηση πως οι άκρες έχουν βουτηχτεί σε έναν κουβά με μπογιά.

BABY LIGHTS

Κατ’ αρχήν, να πούμε το εξής: δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνεις ανταύγειες. Υπάρχουν οι μες, τα φλασάκια, οι ανταύγειες μόνο στα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε, οι ανοιχτές ανταύγειες (highlights), οι σκούρες ανταύγειες (lowlights), οι τρίχρωμες ανταύγειες, splashlights και πολλά πολλά ακόμη.

Τι είναι:
Πολύ πολύ πολύ… μα πάρα πολύ λεπτά τμήματα μαλλιών, χωρίζονται, καλύπτονται με προϊόν ξανοίγματος και κλείνονται σε αλουμινόχαρτο με χρόνο αναμονής τουλάχιστον μια ώρα.

Ας δούμε λίγο πώς τα ζητάς όλα αυτά;

O καλύτερος και πιο σίγουρος τρόπος για να ζητήσεις ένα συγκεκριμένο look που είδες και σου άρεσε είναι δείχνοντας μια φωτογραφία του στον κομμωτή σου. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις τυχόν παρανοήσεις και δίνεις στον κομμωτή σου πιο συγκεκριμένα στοιχεία για το τι επιθυμείς. Αυτός θα καταλάβει τι ακριβώς επιθυμείς και θα επιλέξετε την κατάλληλη τεχνική.

Επειδή η κομμωτική είναι αγάπη, αλλά οι νέες τεχνικές χρωμάτων είναι ότι πιο ωραίο και δημιουργικό μπορεί να μάθει ένας κομμωτής, είτε είσαι κομμωτής, είτε πελάτης, η γνώση είναι δύναμη!

Με εκτίμηση Δάκης Π.

#kteis #kteisteam #dakispap

 

Share this post: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτείς Τούμπας

Το Look απέκτησε όνομα

Άνω Τζουμαγιάς 60, Θεσσαλονίκη 544 53

+30 2310 930 361

info@kteis.gr

www.kteis.gr

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.